Blogv/ Kunstmaler Anne Grethe Pind

Mærk din passion

By | Inspiration, Kreativitet, Malerier | No Comments

Da jeg boede med min familie i Svendborg lige ud til Svendborg Sund sejlede vi meget i stor sejlbåd, om aftenen, i weekenderne og i ferierne. Det var også dejligt, og vi så meget af det skønne Danmark med vores mange kyster og små øer. Men alt har sin tid. jeg mærkede, at jeg var trist, men forstod ikke helt grunden. Jeg malede meget, og da jeg så malede dette store maleri 110×110 cm, kaldte jeg det straks “Sjælens ild” . Da jeg spurgte det, hvad det ville fortælle mig, fik jeg svaret, at jeg skulle mærke den ild, der brændte inden i mig og gerne ville ud og bruges. Det ville få mig ud af tristheden. Ilden var min passion for at male, og som jeg ikke gav den nødvendige tid. Det mørke omkring den gule ild illustrerer de kræfter, der holder ilden inde. Det kan være ens egne overbevisninger. Det kan også være omgivelserne, der vil have en til noget andet. Da jeg indså dette, begyndte jeg at drosle sejladsen ned og give mig selv mere tid til at male. Det gjorde mig glad.

Ser du også menneskeskikkelser i træerne?

By | Inspiration, Kreativitet, Malerier, Naturen, Værdier | No Comments

Det gør jeg meget tit.

F.eks så jeg på en af mine mange vandreture i Dyrehaven det her træ tæt ved Fortunen.

Det fik mig straks til at tænke på en kvinde med løftede arme.

Jeg blev glad og opløftet af at se det, og gik hjem og startede på at male et stort billede  med en kvinde, der i begejstring tager mod naturens gaver, fuglene, alt det grønne og vandet.

Her er mit maleri.

kvinde-traeet

Vis hvem du er – indsigt gennem maleri

By | Kreativitet, Maleprocessen, Malerier, Naturen | No Comments

Det maleri, jeg er i gang med så sådan ud :

m539-2

Jeg syntes, det var for fersk i farverne. Så jeg forsynede det med mange farver til det så sådan ud:

m639

Billedet er bestemt ikke færdigt, men jeg vil lige beholde det sådan nogle dage, mens jeg kigger på nederste venstre hjørne, som du ser i udsnit her, for det gav mig nemlig straks en indsigt gennem gennem maleriet:

m639-udsnit

Jeg ser et menneske, der falder i med buskens grønne farve, og til højre for det et andet menneske i rødt som strækker sig glad op i solskinnet .

Det gav mig denne indsigt:  Husk at vise hvem du er. Kom ud af busken, rejs dig op så du bliver synlig med alt hvad du er.  Først da kan du give ud af det som er dig.

Villighed til forandring

By | Inspiration, Maleprocessen, Naturen | 11.240 Comments

Villigheden til forandring i maleprocessen fører ofte til mod og indsigt omkring forandring ude i livet.

Billede 1 viser et stort maleri jeg malede i 2008. Fire år senere fik jeg lyst til at male det over.

Så jeg tog det ud af dets ramme. Min overmaling fik billedet til at se ud som billede 2. Her kunne jeg se en figur tegne sig i stenene, som for mig lignede en mand, der ligger og læser mellem sten ved stranden.

Jeg gik videre med den indsigt, og pludselig tegnede der sig også et hvid whiskyhund ved siden af manden. Den ligger trygt og er meget opmærksom på om dens herre bliver liggende.

Nøjagtig som du kan se min egen whiskyhund i billede 4. Den hund mistede jeg i 2001, men pludselig dukkede den altså frem i mit maleri i 2012 – forunderligt.

Så spørger jeg ”hvad vil den mon fortælle mig i dag?” Og jeg mærker svaret inde i mig ”Husk at tage dig ro til fordybelse – far ikke altid af sted med stor fart”.

Så – det endelige maleri kalder jeg ”Ro og fordybelse”.

Billed 4

Billed 4

Billed 1

Billed 1

Billed 2

Billed 2

Billed 3

Billed 3