Sådan skabte jeg virksomheder

Anne Grethe Pind, M Sc. I kemi Grundlægger af DSI (Dansk System Industri A/S)

Anne Grethe Pind som i 1980 grundlagde virksomheden DSI, vil give historien om DSI-TEKST og DSI-SYSTEM fra 1980-1999 i ord og billeder.

DSI-TEKST blev udviklet af Thomas Hejlsberg og Anne Grethe Pind. Anne Grethe præsenterede den første udgave på Kontor & Data oktober 1984 i Bellacentret. Allerede et år efter introduktionen havde DSI-TEKST opnået en markedsandel på 16 % af tekstbehandlingsmarkedet i Danmark, og efter 3 år en markedsandel på 30 %.

Efter 4 år blev DSI af Børsens Nyhedsmagasin kåret som Danmarks bedste softwarehus blandt 10 udvalgte. Og DSI-TEKST blev kåret som det bedste tekstbehandlingsprogram efter Microsofts Word.

Men DSI-TEKST var meget mere end tekstbehandling. Det var det første program, som totalt integrerede tekstbehandling, database og rapportgenerator. DSI-TEKST var legende let og indeholdt telex, elektronisk mail og meget mere. Mange standard applikationer blev udviklet både af DSI, af storkunder og af forhandlere. Adskillige applikationer kører stadig.

DSI-TEKST blev anvendt af DSB, Politiet, Forsvaret og Justitsministeriet som en grundbestanddel af deres daglige aktiviteter. DSI-TEKST opnåede salg gennem alle computerforhandlere i Danmark, og det var oversat til tysk, norsk, svensk, spansk og engelsk.

Anne Grethe vil også fortælle om de mange udfordringer, der er ved at starte et firma og ikke mindst drive det videre.

Anne Grethe skabte endnu en DSI virksomhed sammen med sin mand Torben Pind. Her var produktion og salg af butiksinventar til benzinstationer i Europa, England og USA. Navnet var Dansk System Inventar A/S, og efter køb af Planova i Svendborg, ændrede virksomheden navn til Planova Shop System.

”Foredraget kan afholdes hos dig eller i Galleri Pind.
Prisen er  3.000 kr + kørselsomkostninger”